У Кременчуцькому національному університеті ім. М. Остроградського відкрили Українсько-польський центр освіти, науки і культури. В урочистостях із цієї нагоди, крім керівників міста й вишу, представників громадськості, взяли участь Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонскі та інші гості із сусідньої країни.

 

Поява такого центру в згаданому університеті зовсім не випадкова. За словами його ректора Михайла Загірняка, КНУ вже досить тривалий час співпрацює з одинадцятьма вищими навчальними закладами Польщі. Водночас пан Яблонскі висловив упевненість у тому, що партнерські зв'язки між промисловцями індустріальної "столиці" Полтавщини та їхніми польськими колегами, а також узи "народної дипломатії", що єднають науковців, студентів, діячів культури і мистецтва, надалі тільки міцнітимуть.

 

Гості подарували центру книги про історію Польщі. Вони також разом із представниками міської влади поклали квіти до пам'ятного знака біля Катинського дуба пам'яті. Останній посадили в Кременчуці навесні 2013 року на честь уродженця наддніпрянського міста підпоручика Війська Польського Броніслава Урбанського.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України