У Полтаві влаштували благодійний концерт, щоб допомогти танцювальному ансамблю "Оберіг", який діє у школі № 21 міста Попасна, що на Луганщині.

 

Юних гостей та їхніх наставників запросили до обласного центру за ініціативою учасника бойових дій і волонтера, дитячого письменника Микити Кашницького. Вперше він побачив виступ згаданого колективу в Попасній. І був вражений передусім патріотизмом школярів, які з надзвичайною енергією та завзятістю виконували українські танці буквально під боком у терористів і загарбників. Попри те, що останні скаженіють від будь-яких проявів любові до рідної землі й готові стріляти в кожного, хто не поспішає в обійми "русского мира"...

 

Водночас у танцюристів не було навіть своїх костюмів -- їх доводилося орендувати. Зрештою, життя у прифронтовому місті, що потерпає від обстрілів бойовиків, не надто спонукає до підкорення мистецьких вершин. Тож ідею запросити "Оберіг" до мирної Полтави підтримали місцеві ветерани АТО, представники навчальних закладів і знаних в обласному центрі танцювальних та інших творчих колективів. Протягом трьох днів гості з Луганщини спілкувалися зі своїми полтавськими ровесниками, знайомилися з пам'ятними місцями і просто відпочивали.

 

Своєрідною кульмінацією їхнього перебування у місті над Ворсклою став великий спільний концерт у міському Будинку культури. Всі гроші, виручені за квитки, місцеві артисти-аматори вирішили передати представникам "Оберегу", щоб вони могли придбати собі концертні костюми. Того дня зібрали 7900 гривень. Разом із тими коштами гостям вручили ляльки-мотанки та інші патріотичні сувеніри. Та, певно, найкоштовнішим скарбом цієї незабутньої зустрічі стало тепло сердець, яке єднало дітей і дорослих.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України