Уперше за роки незалежності на базі Військової прокуратури Західного регіону України проведено круглий стіл «Транскордонна співпраця: проблеми та шляхи їх вирішення» за участі делегацій ООН, силових відомств Польщі, Словаччини, Румунії та Угорщини.
Як зазначив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, захід відбувається в умовах напруженої та нестабільної обстановки в країні, коли виникає низка геополітичних та внутрішніх дестабілізуючих факторів. І рішення доводиться приймати в умовах реального часу.
Як повідомила прес-служба Військової прокуратури Західного регіону, учасники круглого столу обговорили питання боротьби з тероризмом, протидії нелегальній міграції, торгівлі людьми для трансплантації та запобігання контрабанді. На порядку денному також постали питання протидії організованій злочинності та незаконному обігу наркотиків.


Військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк вважає, що знання іноземних колег в поєднанні з нашим досвідом, набутим у визвольній війні проти російського агресора, стануть міцним фундаментом для створення боєздатної армії та ефективних правоохоронних структур. Співпраця із зарубіжними партнерами дозволить у короткий час навести в країні правопорядок і побудувати систему громадської безпеки та захищеності.
Круглий стіл, під час якого учасники визначили конкретні напрями співпраці, проведено в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за сприяння Військової прокуратури Західного регіону, Головної військової прокуратури та Національної академії прокуратури.


Богдан КУШНІР.


Львів.