Жіночу сумку з п'ятьма тисячами доларів, кількома тисячами гривень та іншою валютою, викрали невідомі в тернополянки, погрожуючи їй зброєю. Про це повідомив відділ комунікації Національної поліції в Тернопільській області.

 

Фото
з сайту ГУНП в Тернопільській області.

 

За словами потерпілої, на момент розбійного нападу вона із співмешканцем перебувала в автомобілі марки "Renault Scenic". В якийсь момент до транспорту підійшли двоє невідомих у масках. Погрожуючи предметом, схожим на пістолет, змусили віддати сумку з грошима та почали втікати.

 

Наздогнати злодіїв пограбованим тернополянам не вдалося, оскільки бандити відстрілювалися та влучили чоловікові в живіт, а потім сіли у припаркований неподалік автомобіль марки "Mercedes Vito" та поїхали. Потерпілі запам'ятали, що транспорт-утікач був білого кольору з номерами польської реєстрації. Вони одразу зателефонували на лінію "102".

 

Як розповів начальник кримінальної поліції області Степан Яцух, правоохоронці негайно оголосили план "Перехоплення". За тривогою було піднято всі оперативні служби та спецпідрозділ.

 

Утікачів помітили вже при виїзді з обласного центру. Вони мчали на великій швидкості з порушенням правил дорожнього руху. Працівники поліції почали переслідувати невідомих. Останні, заїхавши в одне із сіл, опинилися в глухому куті, вискочили з транспорту і почали втікати в різні боки.

 

Як з'ясувалося, номер на "Mercedes Vito" був крадений. Проте оперативникам удалося встановити власника транспорту. Ним виявився житель Тернопільського району. Ця інформація дала змогу поліціянтам вийти на слід зловмисників.

 

Степан Яцух розповів, що злочинці для конспірації користувалися й іншими престижними авто, такими як "Land Rover", "Mercedes" премія класу та "Iveko". Їх вони залишили у встановлених місцях для подальшої втечі.

 

За кілька годин працівники поліції з'ясували місце, де перебувають підозрювані. Двох затримали близько четвертої ранку 31 березня, а організатора дещо пізніше. Саме він і координував перебіг злочину, в якому кожен мав своє завдання: один очікував за кермом, інший відстрілювався, а третій прикривав відхід. Керівник злочинного тріо відбував покарання в місцях позбавлення волі за вбивство.

 

Усі троє чоловіків міцної статури, заробляли на незаконному продажі пально-мастильних матеріалів. В одному з автомобілів оперативники знайшли гроші, маски, рукавиці та набої. Наразі поліцейські шукають саму зброю, яку зловмисники використовували під час нападу. Триває слідство.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Голос України