У Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості розпочав роботу консалтинговий центр із забезпечення безоплатної підтримки підприємців. Як й інші реалізовані службою проекти, він має за мету втілення сучасних інформаційних технологій та нових форм роботи. Наразі, зокрема, триває впровадження відеовакансій, скайп-співбесіди та відео-резюме.

 

Оскільки однією із стратегічних цілей є побудова ефективної моделі роботи з соціальними партнерами, а також з громадськістю та волонтерськими організаціями, в центрі мають намір використовувати та наповнювати простір центрів зайнятості як платформу для, так званих, коворкінгових зон.

 

Робота центру планується за двома векторами: для відкриття бізнесу і підтримки власного бізнесу. Зокрема, бажаючі відкрити власну справу зможуть отримати професійні консультації з питань бізнес-планування, законодавства, стану ринку праці тощо. На цій платформі будуть проходити семінари, тренінги та майстер-класи з організації підприємницької діяльності із залученням представників органів влади, державних структур та організацій. Крім того, планується, що серед послуг консалтингового центру буде збір, обробка та узагальнення інформації про інвестиційні пропозиції і продукти можливих партнерів та учасників даного процесу.

 

У рамках даного заходу відбувся круглий стіл за участі соціальних партнерів. Представники державних установ і спеціалізованих організацій обговорили механізм супроводу бізнесменів у законодавчій сфері, а також у комерційній, юридичній та бухгалтерській діяльності. Підприємцям та юридичним особам на перших порах допомагатимуть у вирішенні кадрових та організаційних питань, надаватимуть консультації з ліцензування, патентування і сертифікації підприємницької діяльності, податкового законодавства, відкриття рахунків в банківських установах тощо.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України