Функція архітектурно-будівельного контролю у місцевих органах влади має працювати, як сервіс. Це потрібно для того, щоб унеможливити корупцію, зменшити звернення до чиновників, створити сприятливі умови для інвесторів. Про це заявив під час поїздки до Тернопільської області Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи ситуацію на Тернопільщині, де торік кількість відмов у наданні дозволів на будівництво була вкрай високою. Зокрема, тоді з питань перепланування приміщень, а також початку будівельних робіт і отримання декларацій до Тернопільської держархбудінспекції звернулося майже 2800 осіб. І більше 900 з них отримали відмову. Це, для порівняння, втричі більше, ніж у 2015-му.

«Це не дає можливості інвесторам реалізовувати проекти в області й розвивати регіон. Така практика штучних відмов має бути припинена», — зазначив Геннадій Зубко.

Нині вже звільнено керівника територіального управління ДАБІ Тернопільській області і призначено тимчасово виконуючого обов’язки.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Тернопільська область.