Президент Національної академії медичних наук Андрій Сердюк написав заяву про звільнення після зустрічі з представниками громадських організацій пацієнтів. Він заявив, що наступного тижня відбудеться засідання президії академії, на якій буде прийнято його звільнення та обрано нового голову НАМН України.
«Чотири роки шантажу, погроз, виселення пацієнтів на вулицю, непрозорих закупівель, звільнення лікарів та смертей тих, хто міг би жити, не залишили нам зараз вибору. Ми хочемо зміни тієї системи, яка не давала нам жити в прямому і переносному сенсі. Звільнення Сердюка — перший крок на цьому непростому шляху реформування НАМН України», — заявив член Координаційної ради Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ» Дмитро Шерембей.
Для того, щоб покінчити з корупцією, організації, що представляють інтереси пацієнтів, планують отримати місця у всіх тендерних комітетах НАМН з правом голосу. А також вимагатимуть аудиту і розслідування всіх тендерних закупівель академії за останні чотири роки.
Фото надано ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».