У Херсоні через спалах кишкової інфекції управління освіти змушене було призупинити роботу загальноосвітньої школи № 53.


Після уроків хлопці та дівчата, які залишилися у групах продовженого дня, відчули нудоту, шлункові болі. Четверо учнів тоді ж шпиталізували до інфекційної лікарні, ще троє потрапили туди наступного дня. Головний лікар Володимир Мітковський каже, що юні пацієнти швидко йдуть на поправку. У них діагностували гастроентерит. Директор ЗОШ № 53 Олександр Демчук у бесіді з кореспондентом «Голосу України» підтвердив, що санепідслужба взяла у навчальному закладі проби води та продуктів, але їх дослідження поки що не завершене. Розглядаються версії про отруєння водою з водогону (системи її очистки у школі немає), їжею зі шкільної їдальні або ротавірусну інфекцію.


У міському управлінні освіти повідомили, що у перший день після зараження вдома залишалися 58 учнів (найпевніше, їх лікували самі батьки). Другого дня кількість відсутніх збільшилася до 97, тож і було прийнято рішення про організацію тут генерального прибирання й дезінфекції приміщень. «Комісією, до складу якої входять представники органів місцевого самоврядування, управління освіти, фахівці міського управління Держсанпродспоживслужби, медичних установ, здійснюється перевірка санітарно-гігієнічних умов організації харчування у закладі», додали у міському управлінні освіти.

Херсон.