У Полтаві влаштували традиційний Великодній благодійний ярмарок. В його рамках під патронатом Полтавської єпархії УПЦ Київського патріархату й управління культури ОДА відбувалися також "Свято паски" та конкурс тематичних композицій.

 

На знімку:

 

полтавських галушок вистачало для всіх охочих

 

Попри прохолодну погоду, на Соборний майдан прийшло багато мешканців обласного центру та гостей міста. Вони оглядали виставку згаданих композицій, які відтворювали головні символи Воскресіння Христового, долучалися до роботи майстер-класів із розпису писанок, підспівували-підтанцьовували професійним і самодіяльним артистам. Водночас тут можна було придбати вироби народних умільців і випробовувати свою вправність за допомогою досвідчених скелелазів.

 

Не менш яскравою складовою дійства стало пригощання всіх охочих різноманітною смакотою, яку "по-домашньому" приготували волонтери та їхні добровільні помічники. Від полтавських галушок, млинців, ковбасок, солодкої випічки, глінтвейну та інших наїдків і напоїв, як то кажуть, очі розбігалися. Кошти за все те покупці кидали до спеціальних скриньок. Після завершення ярмарку волонтери їх підрахували -- вийшло майже 48 тисяч гривень.

 

Ці гроші використають на підтримку наших військових. За словами однієї з фундаторок Полтавського батальйону небайдужих Олександри Сиротенко, частину зібраних під час ярмарку коштів передадуть на лікування та реабілітацію тяжко пораненого земляка-учасника АТО Ігоря Бахмута, котрий втратив ногу. Водночас волонтери мають намір придбати для наших фронтовиків рації, тактичні окуляри та інші речі, необхідні їм на передовій.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України