У Полтаві влаштували Великодній благодійний ярмарок під патронатом Полтавської єпархії УПЦ Київського патріархату та управління культури ОДА. Попри прохолодну погоду, на Соборний майдан прийшло чимало мешканців обласного центру та гостей міста. Вони оглядали виставку тематичних композицій, які відтворювали головні символи Воскресіння Христового, долучалися до майстер-класів із розпису писанок, підспівували-підтанцьовували професійним і самодіяльним артистам. Водночас тут можна було придбати вироби народних умільців і випробовувати свою вправність за допомогою досвідчених скелелазів.

Не менш яскравою складовою дійства стало пригощання всіх охочих різноманітною смакотою, яку по-домашньому приготували волонтери та їхні добровільні помічники (на знімку). Від полтавських галушок, млинців, ковбасок, солодкої випічки, глінтвейну та інших наїдків і напоїв аж очі розбігалися. Кошти за все те покупці кидали до спеціальних скриньок. Згодом зібрані майже 48 тисяч гривень використають на підтримку наших військових.

За словами однієї з фундаторок Полтавського батальйону небайдужих Олександри Сиротенко, частину цих коштів передадуть на лікування та реабілітацію тяжкопораненого земляка — учасника АТО Ігоря Бахмута, котрий втратив ногу. На решту — придбають рації, тактичні окуляри та інші речі, необхідні на передовій.

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

Полтава.