У Полтаві відбувся творчий звіт художніх колективів Інституту культури і мистецтв Луганського національного університету ім. Т. Шевченка. Влаштували його в актовій залі університету економіки і торгівлі.

Тобто у «другій домівці» викладачів і студентів згаданого луганського вишу, що прихистила їх після вимушеного переїзду з окупованого російсько-терористичними військами рідного міста. Те, що на новому місці вони наполегливо працюють і успішно навчаються, засвідчила яскрава концертна програма. У тій своєрідній творчій толоці взяли участь хор і співаки-солісти, оркестри та ансамблі музичних інструментів, колективи бального, народного й сучасного танців. Глядачів полонила майстерність учасників концерту, тож долонь вони не шкодували. Аплодували як талантам молодих виконавців, так і їхнім силі духу, патріотизму, відданості Україні. Водночас виконавці та їхні наставники висловлювали впевненість у тому, що вони неодмінно повернуться на свою малу батьківщину, щоб жити і працювати на рідній землі, у вільній, незалежній і єдиній державі.

Поруч із актовою залою, у фойє, діяла виставка творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, на якій представили свої роботи студенти й викладачі згаданого вишу. І хоч на таких імпрезах аплодувати не прийнято, вони також заслуговували найвищої оцінки.

Василь НЕЇЖМАК.

Полтава.