У Кременчуці, що на Полтавщині, заклали Алею пам'яті на честь 43 полеглих земляків--учасників АТО. Саме стільки вічнозелених туй посадили на ній батьки героїв, їхні побратими, молоді воїни, керівники міста і представники громадськості.

 

Згадана Алея розташована в парку "Ювілейний", поблизу Дніпра. На її початку минулого року встановили пам'ятний знак (на знімку) у вигляді чотирьох з'єднаних між собою мечів (останні символізують сектори зони АТО), який викували місцеві ковалі. Біля нього перед безпосереднім виконанням робіт влаштували короткий мітинг. Присутні згадували полеглих бійців як надзвичайно мужніх і діяльних патріотів своєї держави, котрі за покликом серця стали на її захист у найтяжчі часи.

 

Дату закладання Алеї було обрано не випадково -- рівно три роки тому, 19 квітня 2014-го, в  зоні АТО загинув перший кременчужанин Дмитро Андрусенко. Слід зазначити, що серед інших населених пунктів Полтавщини саме Кременчук у неоголошеній війні з терористами і загарбниками зазнав найбільших втрат...

 

Під час скорботних урочистостей відслужили панахиду за полеглими героями. Закладаючи Алею, присутні висловлювали впевненість у тому, що стежка народної пам'яті та вдячності захисникам Вітчизни до неї ніколи не заросте.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтавська область.

 

Голос України