У селі Бутенки Кобеляцького району, що на Полтавщині, відкрили оновлену сімейну ферму родини Владислава та Катерини Скрильників (на знімку). Облаштували її в рамках реалізації міжнародного інвестиційного проекту. Молоде подружжя вирішило самостійно використовувати свої земельні паї та наділи родичів. Однак традиційне господарювання «по-домашньому» гальмувало розвиток. Тож погодилися на співпрацю з міжнародним благодійним фондом «Добробут громад».

 


За допомогою доброчинців ферму обладнали новітніми засобами вентиляції повітря, напування худоби та освітлення. З’ясувалося, що покращення умов утримання тварин здатне підвищити їхню продуктивність до 25 відсотків, а нова доїльна установка й танк-охолоджувач забезпечать істотне поліпшення якості молока та доведення його до першого ґатунку. Закупівельна вартість такого нині перевищує 8 гривень за літр. А збільшення доходів стане підґрунтям для вдосконалення технології та розширення виробництва.


До речі, міжнародні інвестори подбали також про безплатні консультації, які надаватимуть Владиславу та Катерині провідні фахівці галузі, зокрема й закордонні. Втілюючи в життя згаданий проект, на Полтавщині з листопада минулого року відкрили вже три сімейні ферми. До середини 2017-го планують започаткувати ще дві.


Фото з сайту департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА.