Пасажирська навігація у пониззі Дніпра під загрозою зриву. Під арештом із забороною без дозволу навіть відходити від причалів опинилася рівно половина комунального флоту, який здійснює такі перевезення у Херсоні. Теплоходи "Татри" і "Арарат" на невизначений термін арештували інспектори Укртрансбезпеки через те, що вони вчасно не пройшли регістровий огляд, мають недосконалі системи безпеки та проблеми із навігаційними приладами. До того ж, найближчим часом можуть не вийти в рейс і ще два поки що не заарештовані річкові трамвайчики.

 

Адже комунальне підприємство "Херсонкомунтранссервіс", яке обслуговує рейси, досі не спромоглося оформити ліцензію на водні пасажирські перевезення, що їх видає Уктрансбезпека. Хоча листи з попередженням про необхідність таку ліцензію мати комунальникам надсилали ще з весни минулого року, запевнив кореспондента "Голосу України" начальник міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Ігор Пастух. Тож підприємство на додачу ще й оштрафували на 17 тисяч гривень.

 

У свою чергу, управлінці КП запевняють, що пакет документів, необхідний для отримання ліцензії, "у процесі підготовки". Але часу для зволікань більше немає: якщо за роботу без ліцензії стануть "на мертвий якір" усі інші теплоходи, на свої фазенди у дельті Дніпра не зможуть потрапити родини власників майже п'яти тисяч дач. І це саме тоді, коли в розпалі -- сезон польових робіт! Довго чекати люди не будуть: до акцій протесту дійде дуже швидко.

 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

 

Херсон.

 

Голос України