Мало який шкільний вечір обходиться без театральних сценок, але рівень таких виступів за всієї їх щирості, зазвичай, дуже низький. Лише лічені середні школи в Україні можуть похвалитися якісними та навіть іменитими шкільними гуртками. Одна з них — столична гімназія № 48, на базі якої працює театральний гурток «Ніка».

Він народився у 2001 році. Про здобутки гуртка свідчить така хронологія: 2008-го театру присвоєно статус «Зразковий художній колектив»; 19 квітня 2011 року «Ніка» посіла І місце у Шевченківському районі на фестивалі театральних колективів «Срібне джерело»; 2013-го, після вистави за твором Ліни Костенко «Маруся Чурай», гурток отримав звання народного. За час існування колектив поставив понад 30 вистав. Усе це завдяки кропіткій праці дітей, вчителів, батьків і керівника — Людмили Охватенко. Участь у створенні вистави прищеплює гімназистам не лише любов до театру, а й витончений мистецький смак на все життя.

Чимало учнів, які належали до акторського колективу «Ніки», вже пішли у самостійне життя, але все одно не можуть без вдячності згадувати цей театральний період. Деякі випускники присвятили себе мистецтву, деяким це подарувало неабиякий досвід, що допоміг відкрити в собі акторські здібності.

Учениця 11-А класу гімназії № 48
Олександра КОЛЯДЕНКО.