12 травня 2017 року на 57-му році життя помер доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, завідувач кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка


Олександр Вікторович ЗАДОРОЖНІЙ 


— лідер української науки міжнародного права, вчитель багатьох поколінь юристів-міжнародників, яскравий політичний і громадський діяч, один із засновників українського приватного юридичного бізнесу.


Президент Української асоціації міжнародного права, член Постійної палати Міжнародного третейського суду та Консультативного комітету Ради Європи щодо Рамкової Конвенції з питань захисту національних меншин, народний депутат України двох скликань, О.В. Задорожній поєднував у собі таланти глибокого та критичного інтелектуала, ерудита, організатора, натхненника та провідника. Його завзята, невтомна та наполеглива праця стала джерелом натхнення для всіх, кому пощастило вчитися у нього, працювати з ним чи просто знати його. Годі й уявити масштаб втрати, якої з його смертю зазнали його рідні та близькі, колеги та учні, наука міжнародного права. Слід, який Олександр Задорожній залишив у серцях і душах людей, добра і світла пам’ять про нього залишаться назавжди.


Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


Кафедра міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.