Свято вишиванки в Сєверодонецьку відзначають лише кілька років. Раніше такої традиції не було, хоча хороші майстрині вишивки тут є. Ініціативу виявила волонтер, заступник голови ГО «Жінки Луганщини» Наталя Богуславська. Якось дізнавшись про ініціативу студентів Чернівецького університету «Народився у вишиванці», вирішила ініціювати її і у своєму місті. Отже, в день проведення Дня вишиванки новонароджені містяни отримують сорочки з яскравою вишивкою. Невідомо, скільки дітей народиться цього дня нинішнього року, але Наталя приготувала український національний одяг для можливої максимальної кількості немовлят.


Слід зазначити, що після минулорічної ходи у вишиванках, яку організувала Наталя, майстрині вишивки стали більше спілкуватися між собою, а їхня робота значно активізувалася. На цьому ґрунті виникли численні творчі об’єднання. Зокрема, клуб «Життя як вишиванка». Щотижня жінки різного віку збираються на посиденьки і вишивають рушники, сорочки, скатертини. Майстриня Тетяна Рибалко дає майстер-класи новачкам, знайомить з новими техніками.


Цьогоріч Наталя Богуславська знову організовує ходу у вишиванках і через соціальні мережі запросила всіх небайдужих. Цей захід збігся з іншим — Шевченківськими днями, які святкуватимуть на Луганщині. До свята вишиванки залучаться й гості області.

Луганська область.