У Кременчуці з’явилася інтерактивна мапа тротуарів, доступних людям із особливими потребами, насамперед інвалідам-візочникам. Її створив керівник громадської організації «На крилах надії», параспортсмен Костянтин Кууск. Зі згаданою онлайн-мапою може ознайомитися кожен користувач Інтернету.

Розробник сподівається, що вона знадобиться й інвалідам, які шукають стежки для самостійного пересування містом, і посадовцям, чиновникам, підприємцям, котрі можуть і повинні допомогти цим людям. Адже, скажімо, пандуси потрібні не лише біля вхідних дверей адмінбудівель чи закладів торгівлі. До них інваліди нерідко просто не можуть добратися саме через зависокі тротуари.

На створеній паном Костянтином мапі позначені тротуари з доступними та штучними заїздами і тими, які розташовані тільки з одного боку, а також зі складними переходами чи повною відсутністю останніх. Зрештою, ця мапа покликана допомогти всім орієнтуватися не тільки у просторі, а й у реальних проблемах земляків із обмеженими фізичними можливостями.

Василь НЕЇЖМАК.