У Кременчуці вручили нагороди переможцям конкурсу серед молодих журналістів і дописувачів пам’яті Вадима Бойка. Його традиційно влаштовує місцевий медіа-центр «Репортер».


Цьогоріч згадане творче змагання було особливо масштабним. Адже в лютому виповнилося рівно чверть століття відтоді, як пішов із життя відомий тележурналіст, старший редактор молодіжної студії «Гарт» УТ-1 і народний депутат України Вадим Бойко. Він, за офіційною інформацією правоохоронців, загинув у вогні пожежі, яку в його київській квартирі нібито спричинив вибух телевізора. Хоча більшість його друзів і колег у те, що пожежа була випадковою, не вірять. Адже журналіст брався за розслідування більш ніж резонансних справ, цікавився так званим золотом партії та іншими гарячими темами.


Вадим Бойко народився й був похований у сусідньому Світловодську. Та кременчужани вважають його своїм. Адже саме в цьому місті молодого журналіста обрали до Верховної Ради, якій судилося стати першим парламентом незалежної України. Тож разом із церемонією вручення нагород переможцям конкурсу відбулася презентація книги, присвяченої боротьбі за нашу незалежність у ті буремні роки. Її написав доцент Кременчуцького національного університету імені М. Остроградського Олександр Урін, який був довіреною особою Вадима Бойка під час виборів до парламенту.


Першу премію конкурсу отримала молода журналістка з міста Кобеляки, що на Полтавщині, Дарина Срібна. Іще чимало тематичних і заохочувальних відзнак вручили представники місцевих ЗМІ та громадських організацій.

Були й солодкі призи від сестри Вадима Бойка Наталії...


Полтавська область.