Перший інвестиційний проект на Чернігівщині, коли приватний бізнес протягає руку допомоги державі і людям. Так назвав начальник Служби автомобільних доріг в області Володимир Гузема підписання меморандуму в Бобровицькій районній державній адміністрації. Ідеться про дорогу Бобровиця—Козелець.

 

На знімку: голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, генеральний директор ТОВ «Земля і воля» Леонід Яковишин та начальник Служби автомобільних доріг в області Володимир Гузема після підписання меморандуму.

 

Фото надане
департаментом
інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю

Чернігівської ОДА.

 

Її реконструкцію на території Бобровицького району буде зроблено на кошти приватної фірми «Земля і воля», яку очолює Герой України Леонід Яковишин, а у Козелецькому районі — за державні. Голова облдержадміністрації Валерій Куліч, генеральний директор ТОВ «Земля і воля» Леонід Яковишин та начальник Служби автомобільних доріг в області Володимир Гузема скріпили своїми підписами такий добрий намір.

— Завдання зробити якісні дороги нині є пріоритетним у кожному районі, — наголосив Валерій Куліч. — Лише на нинішній рік, щоб фінансово забезпечити будівництво і ремонт доріг, області потрібно 12 мільярдів гривень. Але отримали з бюджету лише 680 мільйонів гривень. Ще 200 мільйонів, можливо, вдасться залучити за пілотним проектом митниці. Однак цих коштів недостатньо. Тому я вдячний Леоніду Григоровичу Яковишину за його чітку позицію і рішення виділити майже 50 мільйонів гривень на реконструкцію дороги Бобровиця—Козелець. Сподіваюся, що вже цього року роботи буде виконано. За попередніми підрахунками шляховиків, вартість реконструкції на території Бобровиччини сягає 47 мільйонів гривень, а у Козелецькому районі — 90 мільйонів. Кошти в наявності — роботи можна розпочинати.

Леонід Яковишин, якому вже немало років, був відвертим: «Таке відбувається вперше за останні п’ятдесят літ мого життя. Не думав, що доживу до цього. Але все змінюється, зокрема й ставлення до проблематики якісних доріг. Приємно, що починається це з нашої області з приходом на посаду її керівника Валерія Куліча. Без його ініціативи, згоди і підтримки, погоджень на рівні столиці ця проблема могла б не зрушити з місця взагалі. Маю на увазі інвестиції в дороги великих коштів. Думаю, що вся громада Бобровицького району буде вдячна, і це увійде в історію, зроблене залишиться нащадкам. І це закономірно. Бо людина як приходить, так і йде із цього світу, тож повинна після себе залишати щось таке, за що її згадуватимуть добрим словом. Будівництво доріг — це лише початок. Задля цього ми купили новий асфальтовий завод у Кременчуці, який коштував десятки мільйонів. Тож інвестуватимемо кошти в дороги і надалі. Планую ще закінчити дорогу Ярославка—Стара Басань—Піски. Далі — дорога на Кобижчу, а тоді й на Браницю, а затим — до Нової Басані. Переважно ці роботи виконуватимемо власним коштом. Таке перед нами стоїть надзвичайно важливе для життя району завдання. Можливо, не до всіх нуворишів доходить його значимість. Але я переконаний: ми започаткували велику справу».

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Чернігівська область.