Про напрями співпраці Індії та Рівненщини йшлося під час зустрічі голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка з Надзвичайним і Повноважним Послом Індії в Україні Маноджа Кумара Бхарті.

 

Олексій Муляренко підкреслив, що розвиток стосунків Рівненщини з Індією має великий потенціал, зокрема, у туристичній, культурно-мистецькій галузях та у сфері обміну студентами. Так, в індійському суспільстві є попит на навчання за кордоном і влада країни планує збільшити кількість студентів, що отримуватимуть освіту в Україні, з 8 до 25 тисяч. На Рівненщині є унікальний заклад – Національний університет водного господарства та природокористування, який свого часу отримав нагороду за навчання іноземних студентів.

 

Сподобалась керівнику області й ідея проведення у Рівному фестивалю індійської культури. Посол зацікавився туризмом на Рівненщині: 30 відсотків населення в Індії – це багаті люди, які готові витрачати гроші, розповів дипломат, тож їм цікаві подорожі Україною, у тому числі і Рівненщиною.

 

Можна співпрацювати і в аграрній сфері. Іноземці планують заохочувати наших підприємців збільшувати посіви бобових культур, щоб експортувати їх до Індії.

 

Олександра ЮРКОВА.

Фото Тетяни ПАНАСЮК.

 

Рівне.

 

Голос України