Донедавна Рівне не мало проблем із вивезенням сміття. Частину міста обслуговувало місцеве КАТП-1728, частину – приватне підприємство «Санком-Рівне», один із власників якого львів’янин Сергій Естремський.

 

Однак вже напередодні Великодніх свят мешканці нашого міста захвилювались через те, що сміттємайданчики у кварталах, які має обслуговувати «Санком-Рівне», були вщент заповнені сміттям. Міський голова Рівного Володимир Хомко, який любить порядок, спішно почав рятувати ситуацію, залучивши для вивезення автотранспорт інших комунальних підприємств. Адже «Санком-Рівне» не справлявся зі своїми обов’язками, викликавши справедливе обурення рівнян, які не хотіли, аби в їх місті створилась ситуація, аналогічна львівській.

 

Однак з минулої п’ятниці в мікрорайонах сфери обслуговування «Санком-Рівне», яке очолює Микола Горбачук, знову запанував безлад – ніхто не вивозив сміття, в усякому випадку до ранку вівторка, 30 травня. Тому до корпункту нашої газети телефонували мешканці вулиць Буковинської №3, 5-а, 16, 16-а, Лятуринської, Костромської №1-3 та інших про те, що ні звернення на диспетчерську згаданого підприємства, ні на лінію «1553» Рівненської міськради ніякого результату не дають. Тим часом за плюсових температур сміття гниє, пробачте, смердить. Сморід доноситься до кватирок, дитячих ігрових майданчиків, тож мамам нема де вигуляти малюків. Скажімо, переповнений сміттємайданчик у дворі будинків №16 та 16-а по вулиці Буковинській (на знімку). А він лише за кілька метрів від такого ігрового майданчика і дитячого садка. Тож ще день-другий такої бездіяльності «Санком-Рівне» і малечі (та не тільки їй) потрібно буде одягати протигази…

 

Рівняни обурюються, бо тарифи на вивезення сміття вищі, ніж у сусідніх обласних центрах. І пропонують замінити «Санком-Рівне» (воно свого часу виграло тендер до весни наступного року) на інше підприємство, яке б своєчасно вивозило сміття з міста. Дехто з рівнян пропонує: «Санком» робить вигляд, що вивозить сміття, а ми зробимо вигляд, що платимо за нього». Та й скільки вже міський голова Рівного В. Хомко може рятувати ситуацію через бездіяльність «Санком»?

 

Олександра ЮРКОВА.

Фото автора.

 

Рівне.

 

Голос України