В червні за підтримки парламенту заплановано початок масштабного ремонту траси Львів—Тернопіль—Хмельницький—Вінниця—Умань і далі до українських портів. Оскільки це дуже важлива магістраль для країни, Прем’єр-міністр особисто вноситиме пропозицію спрямувати на її відновлення 2,5 мільярда гривень. Про це він заявив під час відвідання Тернопільщини.
Ще одну важливу інформацію повідомив глава уряду: «Сьогодні ми спільно з польськими колегами оголошуємо тендер на прикордонну інфраструктуру. Це ще 2 мільярди гривень. Один об’єкт буде у Волинській області і чотири — у Львівській».
До слова, протяжність автомобільної дороги державного значення М-19 Доманове—Ковель—Чернівці—Тереблече у Тернопільській області становить понад 80 км. Вона є важливою для функціонування і подальшого розвитку рекреаційного і туристичного потенціалу регіону. А також є відгалуженням міжнародного транспортного коридору Балтійське море—Чорне море—Тернопіль—Чернівці—Порубне.
Термін завершення ремонтних робіт — вересень 2017 року.
«Ділянка Тернопіль—Дубно дороги державного значення М-19 є однією із найдовших на території області й однією із найважливіших. Щонайменше 17 тисяч одиниць транспортних засобів проходить за добу цією трасою. Сьогодні на її ремонт маємо 128 мільйонів гривень із державного бюджету і 58 мільйонів від перевиконання індикативних платежів митних зборів», — зазначив голова ОДА Степан Барна.