Сьогодні — Міжнародний день захисту дітей

 

 

Недаремно сьогоднішнє свято називають Днем захисту дітей. Доводиться захищати! Адже за безпорадністю та неготовністю до самостійного життя малюкам у нашому світі немає рівних! І на батьках виду homo sapіens лежить найбільше відповідальності та обов’язків.


Згадую, як десять років тому в пологовому будинку, коли найважчий «процес» нарешті завершився і я разом зі своїм писклявим згорточком уже відпочивала, до палати зазирнула медична сестричка поважного віку.

Почувши моє «нарешті найскладніше позаду», вона зауважила: «Е-е-е, ні! Якраз попереду! Вигодувати, встежити за ним, виховати, вивчити, забезпечити, у люди вивести...» Біль минув і забувся, а слова мудрої жінки — ні.


От і зараз, читаючи вітального листа від команди Служби розшуку дітей ВГО «Магнолія» (з нею редакція співпрацює всі 15 років) про те, що спільними зусиллями вдалося повернути додому майже півтори тисячі неповнолітніх, мимоволі замислюєшся: а що трапилося з тими 35, кого не знайшли? А скільки малечі гине у ДТП, від травм, з необережності дорослих... Небезпек повно. Тож плекаймо, бережімо й захищаймо найцінніше і найдорожче, що маємо, — дітей!


Про батьківське щастя, яке надихає, якого більшість прагне, а дехто уникає, та багато чого іншого — читайте на шпальтах «Сім’я».


Фотоетюд Андрія НЕСТЕРЕНКА.