На сесії Рівненської обласної ради 2 червня гостро постало «бурштинове» питання. Адже в область мали намір зайти три фірми різних форм власності: хто з метою геологічного вивчення з дослідною розробкою родовищ бурштину, а хто для його видобутку. Це ТзОВ «РЕД. МЕТ» та «СХ СІМ», ПАТ «Державна акціонерна компанія «Українські поліметали». Вони націлювалися на бурштиноносні ділянки «Золоте» у Дубровицькому, «Єльне» у Рокитнівському, «Дубівка» у Володимирецькому та «Вирки» у Володимирецькому і Сарненському районах Рівненщини. До речі, ТзОВ «СХ СІМ» претендувало одразу на дві ділянки.

Ще на засіданнях постійних комісій депутати, дослухавшись до думки місцевих громад, поставили інвесторам умови: узгодити земельні питання та укласти інвестиційні угоди з громадами, на землях яких вони збираються зайнятися видобутком бурштину. Однак вони цього не зробили, тож депутати відмовили їм у цьому питанні.
Більш прихильними (проголосували «за») були депутати до ПАТ «Укргазвидобування», яке просило надати надра у користування з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр Пелчанської площі, що у Млинівському, Дубенському і Радивилівському районах Рівненщини. Тож невдовзі ми знатимемо, чи багата наша область на нафту і газ.