На ІX Всеукраїнський фестиваль Robotіca 2017 — свято юних робототехніків, конструкторів і архітекторів — з’їхалося понад тисячу учасників з усіх регіонів країни. Змагання проводили в трьох номінаціях: «Олімпіада з робототехніки», «Столиці світу» і виставка творчих робіт.

На знімку: Михайлик разом зі своєю вчителькою архітектури Дариною Гуллей.


Усі переможці олімпіади з робототехніки представлять Україну на World Robot Olympіad у Коста-Риці. У молодшій лізі І місце посіла команда Nekіdbot, у середній — Capybara, а в старшій перемогли робототехніки Extremum fato. Усі три команди з Києва.
Розкрити дитячі таланти допоміг архітектурний конкурс «Столиці світу», в якому взяли участь 40 команд. Перемога дісталася ТелеLEGO з Дитячої інженерної академії за проект «Жижковська телевізійна вежа».
А на виставці-конкурсі творчих робіт з робототехніки й архітектури з понад сотні представлених проектів найвищий бал журі присудило другокласникові київської школи Михайлу Кустову. Він сам придумав, зібрав і представив архітектурний проект із технічним описом «Термінал київського аеропорту «Тризуб». 

Світлана КІНБУРСЬКА.
Фото автора.