Луганське енергетичне об’єднання продовжує відключати насосні станції «Лисичанськводоканалу» від електроенергії за борги в 130 млн. грн. Об’єкти почали знеструмлювати 29 травня, і першими зупинилися насосні станції «Боровська» і «РТВ». Місто має серйозні проблеми: рятувальники підвозять воду в кілька районів. Медики забили на сполох.

Начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимир Єсипов звертає увагу влади на те, що без води залишаються шість дитсадків, обласна дитяча лікарня і чотири школи, у яких працюють пришкільні табори.
— Через те, що санепідемслужбу ліквідовано, виникає багато проблем в епідеміологічному плані, — вважає Володимир Єсипов. — Раніше наші фахівці прийшли б на об’єкт, відібрали проби води, яка доставляється, взяли б зразки змивів. І отримали б докази та аргументи для обласної та міської адміністрацій у спорі суб’єктів господарювання. Адже існування лікарні, садів і шкіл в умовах надзвичайної ситуації, коли протягом тижня нема води, — неможливе, а в епідеміологічному плані є дуже небезпечним. Спалаху кишкових захворювань не уникнути.
Володимир Єсипов порушив перед міським керівництвом питання про поновлення водопостачання в соціально значимих об’єктах міста. Інакше станеться лихо.