Бойовики продовжують застосовувати важку зброю. Останню добу (станом на ранок 08.06) вони понад 70 разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-центру АТО, найгарячіше було на луганському напрямку. Найбільш інтенсивно та щільно окупанти вели вогонь з важкого артилерійського озброєння в районі Кримського. Там бойовики намагалися захопити опорні пункти сил АТО шляхом розширення плацдарму поблизу села Жолобок. Ворог застосовував важку артилерію, міномети. Під мінометні обстріли потрапили також позиції поблизу Новоолександрівки, Трьохізбенки, Попасної, Троїцького, Катеринівки, Новозванівки та Оріхового.
На маріупольському напрямку терористи гатили в районі Чермалика з реактивних систем залпового вогню. Поблизу Широкиного противник вів вогонь зі 120 мм мінометів. З гранатометів та стрілецької зброї — неподалік Павлополя, Водяного та Мар’їнки. Неспокійно й на донецькому напрямку. Незмінно найгарячішою ділянкою залишаються південне та східне передмістя Авдіївки. Там російські найманці здійснювали щільні обстріли з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, зенітних установок та піхотного озброєння. Також з мінометів вони били в районі Троїцького, Зайцевого, Луганського та Невельського.
Яка ситуація на фронті, розповів боєць ЗСУ (район Бахмутської траси, луганський напрямок): «Ситуація досить складна. Кілька днів тому побратимам вдалося просунутися на кілометр вперед у районі траси. Окопалися хлопці добре. І, як то кажуть, понеслася. Орки почали бити з важкого озброєння. У хід пішли САУ, «Гради», танки. Вдалося вистояти. Є багато поранених, один убитий. Тепер ми ще покращили свої позиції. Вдалося контратакувати й вибити ворога з першої лінії оборони в районі Жолобка. Зараз населений пункт можна відбити. Потрібен лише наказ. Сьогодні бої не вщухають. В орків багато загиблих. У них там паніка. Надходять добрі новини з передової. Однак нічого не говоритиму, очікуйте офіційних повідомлень».
За даними співголови ГІ «Права справа» Дмитра Снєгирьова, всі операції бійців АТО поблизу Бахмутської траси не суперечать Мінським домовленостям, оскільки територія, на якій тривають воєнні дії, згідно з цими домовленостями має перебувати під контролем України. «У районі Кіровська і Стаханова вчора терористи здійснювали артилерійські обстріли. Вогневе протистояння тривало понад п’ять годин. Бойовики вели вогонь переважно у напрямку Жолобка. ЗСУ були змушені відкрити вогонь, щоб загасити вогневі позиції бойовиків. Застосовувалися БМП і ствольна артилерія. Наразі Жолобок фактично оточений ЗСУ. Рішення щодо його визволення тепер залежить не від військових, а від політичного керівництва країни. За попередніми даними бойовиків, їхні втрати у результаті невдалої операції становлять майже десять убитими», — повідомив Снєгирьов.