Під час брифінгу в парламенті свою вірність українському народу підтвердили командир спецпідрозділу «Альфа» генерал-майор Олег Присяжний, начальник головного управління розвідки генерал-полковник Сергій Гмиза, командувач Високомобільних десантних військ ЗСУ полковник Олександр Швець, колишній керівник одного зі спецпідрозділів «Беркут» полковник міліції Володимир Олександров. Силовики закликали інших своїх колег-силовиків захищати громадян та підтвердити свою присягу на вірність народу України.

Народний депутат від фракції «УДАР» Сергій Куніцин повідомив, що підрозділи військово-повітряних сил, бійці спецпідрозділу «Альфа», ветерани-афганці та представники самооборони Майдану домовилися про спільні дії, аби не допустити мародерства та безладів у країні. «Ветерани Афганістану та народні депутати —представники групи «Ветерани Афганістану за майбутнє» організували зустріч керівників ВПС та спецпідрозділу «Альфа» з лідерами опозиції, щоб скоординувати спільні дії, — сказав депутат. — Самооборона Майдану, військові спецпідрозділи працюватимуть разом, щоб не допустити провокацій та мародерства. Разом ми не допустимо безладів у країні».
Керівник «Альфи», відповідаючи на запитання журналістів, запевнив, що снайпери на дахах будинків у центрі столиці не були бійцями цього спецпідрозділу. А колишній командир «Беркуту» заявив про свою готовність допомогти слідству при встановленні винних у побитті та розстрілі мітингувальників.
Вл. інф.