Упродовж 2017 року в Тернопільській області організованим оздоровленням буде охоплено майже 60 тисяч дітей шкільного віку (50 відсотків від загальної кількості). У тому числі 100 відсотків дітей-сиріт, 70 — дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, усі діти (за бажанням), батьки яких є учасниками АТО. Про це розповів начальник відділу сім’ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації Ігор Чорний.
Завершується підготовка 377 закладів, ведеться ретельна перевірка умов перебування, забезпечення дітей якісним харчуванням, медичним обслуговуванням. Головне завдання: створити максимально комфортні та безпечні умови для повноцінного відпочинку і оздоровлення дітей.
Цьогоріч збільшено фінансування на проведення оздоровчої кампанії. З обласного бюджету виділено 5,9 млн. грн., місцевими бюджетами передбачено 3,371 млн. грн. на проведення оздоровчої кампанії та 280 тис. грн. на підготовку дитячих таборів. Понад мільйон спрямовано з бюджетів об’єднаних територіальних громад. Також планується залучення позабюджетних коштів.