У Рівному кілька років тому в районі вулиці Костромської з’явився квартал приватної забудови, який і архітектурою, і озелененням та впорядкуванням території став окрасою міста. Замість тротуарів прилеглі до парканів метри господарі озеленили на свій смак: хто плодовими, хто декоративними деревами, кущами, газонами. Затишок і майже відсутність руху транспорту ваблять сюди на прогулянку мам з малюками із ближніх багатоповерхівок, бо помилуватися тут справді є чим. Та ще помріяти про досягнення таких статків, які дають можливість створити і підтримувати таку красу і комфорт.

Однак і тут не минулося без ложки дьогтю. Кілька років тому рівняни поскаржилися до корпункту «Голосу України» на Рівненщині про те, що в’їзд на одну з вулиць — Степанишина — з бульвару Б. Хмельницького його мешканці самовільно заблокували для руху транспорту і пішохідного пересування кованим парканом. Тодішній прокурор Рівного виніс припис, згідно з яким паркан демонтували. Але невдовзі на його місці поклали плити перекриття, ще пізніше — насипали купу щебеню, перемішаного з піском. І на ці обидві спроби захопити землю міста (бо землеволодіння власників котеджів закінчуються за парканом їх садиб) відреагував прокурор. Тож якийсь час рівняни могли вільно пересуватися цим мікрорайоном.

Однак так тривало недовго. Цей знімок нашими читачами зроблено 4 червня. На бульварі Богдана Хмельницького, ближче до будинку № 47, знову насипали ось таку купу ґрунту зі щебенем (на знімку). І лежить вона довго, бо поросла бур’янами і вносить дисонанс у навколишній благоустрій. А головне, як задумували автори цього рукотворного «шедевра», перешкоджає заїзду на нібито їх вулицю Степанишина від бульвару Б. Хмельницького тим, хто не мешкає у цьому заможному кварталі. Це, звичайно, обурює рівнян, які справедливо вважають, що «прихватизовувати» землю міста нікому не можна. Ще один їхній аргумент: майже у кожному дворі нового кварталу — іномарки, які вільно «гасають» вулицями міста, і їм ніхто жодних перешкод не чинить. Тож рівняни сподіваються на реакцію правоохоронців, прокуратури, влади міста на ось таку самодіяльність.


Фото надано читачами.