На Рівненській АЕС відбулась оглядова екскурсія для персоналу Локачинської газотурбінної електростанції. Волинські гості ознайомились з процесом виробництва електроенергії на АЕС та потренувались на повномасштабному тренажері блочного щита керування. На території відкритого розподільчого пристрою (ВРП-750 кВ) гості поглибили знання щодо передачі струму напругою 750 кВ від трансформатора далі до енергосистеми, побачили електротехнічне обладнання великої потужності.

 

Цікавою для виробничого персоналу Локачинського нафтогазпромислу стала година практики на повномасштабному тренажері блочного щита керування з реактором типу ВВЕР-440, який знаходиться у навчально-тренувальному центрі РАЕС. Тут газовикам пояснили принцип роботи реактора, розповіли та наочно продемонстрували, як працює блок у разі збою або відмови обладнання, а також пояснили, якими знаннями та якостями має володіти персонал РАЕС, щоб робота підприємства була максимально безпечною та ефективною. Змодельована аварійна ситуація продемонструвала гостям важливість миттєвого реагування і швидкого, виваженого, кваліфікованого прийняття рішень.

 

«Для нас сьогоднішній день – день відкриттів. Наш колектив здивований масштабом РАЕС. Найбільш цікавим, з професійної точки зору, для нас було обладнання ВРП-750 кВ – саме там наші працівники зрозуміли, яким потужним об’єктом є атомна електростанція», – ділиться враженнями старший інженер-енергетик Локачинського нафтогазпромислу Віктор Дацюк.

 

Юлія КУЛАЄВА,
кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.

Фото автора.