У Полтаві влаштували футбольний матч між журналістськими збірними України та місцевих акул пера й мікрофона, присвячений їхнім колегам — Олександру Кулику й Олександру Стадниченку.

На знімку: учасники матчу пам’яті.

Обидва жили і працювали в обласному центрі й відійшли у засвіти після тяжких хвороб зовсім недавно. Олександр Кулик був засновником і видавцем першої обласної незалежної газети «Полтавська думка». Земляки обирали його народним депутатом України до парламенту третього скликання. Значно молодший за нього Олександр Стадниченко співпрацював із кількома виданнями, був одним із організаторів спільноти уболівальників. При цьому тезки самі захоплювалися спортом і зокрема футболом. Свого часу Олександр Кулик створив у Полтаві футбольну команду «Журналіст», у складі якої грав і Олександр Стадниченко...
Щоб ушанувати цих талановитих людей, полтавський журналіст і видавець Станіслав Майзус зініціював проведення матчу пам’яті. На його запрошення приїхало чимало іменитих колег зі столиці. Та, безумовно, найяскравішою зіркою серед них був 71-річний футбольний коментатор, автор і ведучий багатьох телевізійних програм Валентин Щербачов. Матч завершився перемогою дещо молодших полтавських журналістів, але переможених того дня не було. По завершенню зустрічі футболісти і вболівальники разом згадали тих, кого пам’ятатимуть завжди.


Фото автора.