Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у суботу у рамках доручення українського парламенту щодо координації діяльності уряду провів нараду з в. о. керівників міністерств і відомств.
О. Турчинов звернув увагу учасників наради на необхідність вжиття заходів для функціонування влади у повному обсязі та стабілізації політичної, економічної та соціальної ситуації в країні, захисту прав громадян.
Керівник парламенту також зауважив на важливості докладання зусиль до забезпечення стабільної, безперебійної роботи усіх галузей економіки.
* * *
Цього самого дня Голова Верховної Ради Олександр Турчинов представив тимчасово виконуючого обов’язки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова особовому складу міністерства.
«Сьогодні відбувся ганебний кінець влади, яка перетворила себе на режим», — сказав О. Турчинов та повідомив присутнім, що парламент своєю постановою усунув від виконання обов’язків Президента та призначив вибори глави держави на 25 травня ц. р. «Це необхідно для того, щоб відновити вертикаль влади. Наше завдання сьогодні — відновити авторитет МВС», — зазначив він.
Крім того, керівник парламенту повідомив, що новою більшістю, до якої увійдуть і опоненти опозиції, буде створено коаліційний уряд — уряд народної довіри. «Нині треба забути протистояння для порятунку країни, — сказав О. Турчинов. — Ми призначаємо Арсена Авакова виконуючим обов’язки міністра внутрішніх справ до тих пір, поки не буде сформовано коаліційний уряд».
Голова Верховної Ради не виключив, що А. Аваков і надалі виконуватиме обов’язки міністра внутрішніх справ. «Прошу відповідально ставитися до всіх його доручень і самим проявляти ініціативу, виходячи із своєї громадянської позиції», — наголосив керівник парламенту, додавши, що, на превеликий жаль, протягом останніх чотирьох років МВС виконувало функції політичного тиску на опонентів влади, що суперечило закону та моралі.
«Наше завдання — ніколи не виконувати політичних замовлень. За ними стоять кров та гільйотинізація влади», — заявив О. Турчинов.
 
Прес-служба Верховної Ради України.