Широкого резонансу на Луганщині набула історія багатодітної родини Кудрявцевих. Вона вирушила з Сєверодонецька на заробітки в Київ, і там через хворобу одного з рідних була вимушена затриматися на кілька років.
На жаль, за клопотами Кудрявцеви не подумали про те, що непогано б оформити тривалу відсутність у квартирі, яка в них не була приватизована. Плату за житло й комунальні послуги теж не вносили...
Місцеві комунальники, довідавшись, що квартира так довго стоїть порожня, враховуючи певні ризики, вселили туди на початку нинішнього року нових мешканців. Зроблено це було, зрозуміло, офіційно, але родина, що повернувся, побачила в тому явне порушення своїх прав. «Ми, до того ж, залишилися без речей, які були вдома», — розповіла Наталя Кудрявцева.
На судове рішення про позбавлення колишніх мешканців прав на квартиру подали апеляцію. І ось тепер апеляційний суд Луганської області відновив справедливість. Але його голова Володимир Гаврилюк зазначає, що відповідним органам ще треба забезпечити вселення старих хазяїв у квартиру, яку повертають їм.
За окремим позовом, що його готує адвокат Кудрявцевих Оксана Сєрокурова, вирішуватиметься питання про зняття з реєстрації за цією адресою тих, кого нещодавно туди вселили. Якби ще хтось підказав, що їм тепер робити? І хто захистить їхні інтереси?..
Треба, щоб висновки з цієї ситуації зробили не тільки комунальники... І не тільки в Сєверодонецьку...

Луганська область.