На Закарпатті нині виховується 2245 дітей-сиріт та малюків, позбавлених батьківського піклування. Понад 85% зростають у прийомних родинах і дитбудинках сімейного типу. Приємно, що в області з року в рік зменшується кількість дітей, які перебувають в інтернатах. До прикладу, якщо у 2013-му в них виховували понад 400 дітей, то сьогодні — 270. Про це під час брифінгу в Ужгороді розповіла начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Світлана Якимеліна (на знімку).

Посадовець також похвалилася, що нині в області функціонують 46 дитбудинків сімейного типу та 62 прийомні сім’ї, де виховуються більш як чотири сотні дітей. А з січня в області всиновлено 29 дітей, з них 9 — іноземцями. У черзі усиновлювачів стоїть 49 подружніх пар.
Упродовж останніх десяти років зменшується кількість дітей на обліку, які мешкають у неспроможних родинах. За десятиліття їх кількість скоротилася вдвічі: якщо у 2007 році на обліку стояли 1400 дітей, батьки яких ухилялися від виконання своїх обов’язків, то тепер — лише 700 неповнолітніх із 290 родин.
Водночас, констатує начальниця служби, цьогоріч спостерігається тенденція до зростання кількості дітей, які перебувають на обліку з приводу жорстокого поводження. З січня їхня кількість зросла з 42 до 47.

Ужгород.