Довгих сім років жителі с. Городище Козівського району чекали на відкриття дошкільного навчального закладу. І лише в останні два проблема почала розв’язуватися. Понад те, днями відбулося урочисте відкриття садка. Проектна потужність закладу — 25 дітей, нині набрано групу з 15 малюків.

Незабутні миттєвості свята.

«2016 року на Тернопільщині було відкрито вісім дошкільних навчальних закладів... Крім того, ми реалізували кілька сотень проектів з реконструкції, капітальних та поточних ремонтів навчальних закладів краю. Все для того, щоб якість освітніх послуг та умови навчання дітей у сільській місцевості були достойними. А це можливо за умови, коли є партнерство громади та адміністрації, депутатів Верховної Ради і Кабінету Міністрів. На прикладі цього дитсадка бачимо успішний результат такої взаємодії. Також вкрай важливо, що майже 600 тис. грн. для його відкриття було виділено з місцевих бюджетів. Їх наповнення для нас є пріоритетом, бо це дає можливість збільшувати частку співфінансування в реалізації таких проектів у всій області», — підсумував голова ОДА Степан Барна.
Дитсадок «Пізнайко» розміщується в адмінбудівлі сільради і займає три поверхи правого крила. Тут є все необхідне для належного виховання, розвитку та відпочинку дітей: ігрова кімната, спальня, санвузол, харчовий блок, актовий зал. Окрім того, за кошти сільської ради у сумі 46 тис. грн. закуплено та встановлено на подвір’ї дитячий майданчик.
Загальна кошторисна вартість проекту — майже 1 млн. 300 тис. грн. Левова частка грошей була виділена як субвенція на соціально-економічний розвиток окремих територій за поданням народного депутата України Тараса Юрика.
«Про ситуацію дізнався від місцевих жителів. Вони дуже активно лобіювали створення дошкільного закладу в селі, бо проблема існувала майже двадцять років. Неодноразово підходили з пропозиціями, з проханнями допомогти. Я звернувся до Прем’єр-міністра з листом, в якому запропонував виділити кошти на будівництво. Уряд поставився з розумінням, тож маємо результат», — розповів Тарас Юрик.
Для багатьох родин Городища відкриття закладу — значне полегшення з улаштуванням дітей у робочий час.
Для прикладу, донечка пані Іванни готуватиметься до школи тепер поблизу домівки. Раніше, як розповідає вона, дитину возили за 18 км до Козової. «Кілька разів на день мусили їздити. Звичайно, це виснажувало дитину, а мені складно було влаштуватися на роботу, бо працювати повний день змоги не було. Тепер зовсім інша справа», — каже жінка.

 

Фото з відкритих джерел.