Співробітники Служби безпеки України затримали в Києві бізнесмена, який сприяв діяльності терористичної організації «ЛНР». Правоохоронцями встановлено, що зловмисник надавав незаконним збройним формуванням власну спеціалізовану техніку для спорудження бойовиками фортифікаційних споруд, окопування танків та військових транспортних засобів на полігонах Луганської області.
Оперативники Управління СБУ в Тернопільській області затримали колаборанта в одному з районів столиці в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.
Під час обшуків за місцем проживання та ведення господарської діяльності луганчанина правоохоронці вилучили документацію, готівку і банківські картки, що використовувалися його спільниками для перерахунку коштів бойовикам. Кримінальне провадження стосовного одного з них, відкрите за ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, наразі перебуває на розгляді а Тернопільському міськрайсуді. Зловмиснику оголошено про підозру, а також вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.


Михайло ЛИСЕВИЧ.