У селищі-райцентрі Шишаки, що на Полтавщині, урочисто відкрили оновлений Центр первинної медико-санітарної допомоги. На його капітальний ремонт і зовнішнє утеплення стін витратили понад шість мільйонів гривень.

Цей масштабний проект почали втілювати в життя після того, як в одну потужну громаду об’єдналися селищна та одинадцять(!) сільських рад району. Власкор «Голосу України» відвідав згаданий об’єкт восени минулого року, коли на ньому працювали будівельники. Вже тоді типова радянська прибудова до головного корпусу центральної районної лікарні змінювалася буквально до невпізнання. Сьогодні вона стала по-справжньому сучасним осередком сільської медицини, в якому за добу висококваліфіковані фахівці можуть приймати понад півтори сотні відвідувачів.
Не менш важливо й те, що ще раніше, одразу після створення ОТГ, в її населених пунктах реконструювали вісім об’єктів первинної ланки надання меддопомоги, зокрема дві амбулаторії сімейної медицини та шість фельдшерсько-акушерських пунктів. За таких обставин, виступаючи на урочистостях з нагоди відкриття оновленого Центру ПМСД, голова ОДА Валерій Головко назвав модернізацію згаданих об’єктів прикладом успішної реалізації об’єднаною територіальною громадою своїх повноважень.