Нині не тільки на легальних ринках, а й на стихійних придорожніх базарчиках Херсонщини повнісінько черешні та ранніх сортів абрикосів. Ціна на них істотно впала: якщо на початку сезону і черешня, і абрикос коштували 50—60 гривень за кілограм, то тепер — по двадцять гривень. Але під кінець торгового дня чи оптом соковиті фрукти можна взяти і по десять гривень за кілограм — це навіть дешевше, ніж було торік у цей самий час. 

Такій доступності смакоти дуже радіють споживачі — городяни, а надто численні курортники, котрі десятками тисяч з’їжджаються до Херсона. Натомість власники садових плантацій із прикрістю кажуть, що задешево змушені віддавати врожай від безвиході.
Раніше чи не в кожному районі Таврії працювала своя харчосмакова фабрика, де ті ж абрикоси приймали для виготовлення компотів, джемів та варення. Нині жодного з таких підприємств не збереглося, а невеличкі переробні цехи в окремих сільгосппідприємствах просто не спроможні впоратися із великими обсягами садовини. Тож надія хіба що на закупівельників з інших регіонів, а їх також небагато.