Фармацевтична компанія «Мікрохім» із Рубіжного передала лікарські засоби кардіологічної групи для медичних закладів області на суму понад 300 тис. грн. Акція стала можливою завдяки співробітництву Луганської облВЦА, Асоціації працівників закладів охорони здоров’я області та фармацевтичної компанії.
Луганщина, на жаль, сьогодні перебуває в лідерах з ішемічної хвороби серця. Скажімо, якщо в середньому по Україні спостерігається 24 тис. таких захворювань на 100 тис. населення, то у регіоні — 28,6. При цьому значна частина хворих іде на інвалідність. Фахівці вважають, що причина насамперед пов’язана з проведенням АТО, бойовими діями. Як показує статистика, найбільше від хвороб серця страждають мешканці прифронтових територій Станично-Луганського, Попаснянського та Новоайдарського районів, а також трьох міст, де проходили військові дії. Отже, головну увагу керівник Луганщини Юрій Гарбуз приділяє розвитку медицини, боротьбі з серцево-судинними патологіями, з якими до лікарів звертається кожен дев’ятий житель області.

За словами голови ГО «Українське лікарське товариство Луганщини» та Асоціації працівників закладів охорони здоров’я області Степана Шведюка, за період проведення АТО у Луганській області різко знизилася купівельна спроможність населення. «Тому ми і звернулися до фармацевтичної компанії «Мікрохім» з проханням про надання медичним закладам області безоплатної матеріальної допомоги у вигляді вироблених нею кардіологічних препаратів», — зауважив він. У свою чергу директор Департаменту маркетингу ФК «Мікрохім» Сергій Галстян наголосив, що підприємство намагається повною мірою брати участь у соціальному житті Луганщини.
Більшу частину кардіологічних препаратів буде спрямовано для поповнення запасів закладів екстреної медичної допомоги та первинної ланки охорони здоров’я. Також ліки надійдуть у стаціонари міських і районних лікарень та обласних закладів третього рівня.


Павло ВОРОНЦОВ.

Луганська область.