Ще однією окрасою Рівного став вбраний у вишиванку будинок № 1 по вулиці Міцкевича. Таким привабливим і комфортним співвласники багатоквартирного будинку почали робити його ще задовго до створення ОСББ «Міцкевича-1».

 

 

— Першим етапом «перевтілення» став ремонт під’їзду, — розповідає голова правління ОСББ Віктор Шатковський (на знімку). — Його побілили, поштукатурили та пофарбували, відремонтували вікна. Це було ще в жовтні-листопаді 2015-го, до створення ОСББ. На це частково було залучено і кошти з міського бюджету. Мешканці облаштували в під’їзді «зелений куточок» з вазонами і картинами. В останні місяці 2015-го відремонтували ліфт, для чого мешканці вклали свої п’ять тисяч гривень, решту — 13 тисяч — профінансувало місто.
— Потім постало питання з лічильником тепла. Ми власним коштом розробили проект. Водночас з’явилася міська програма зі встановлення приладів обліку. Ми встигли встановити механічний лічильник і в січні 2016 року запустити його, — продовжує Віктор Шатковський. — Економію також відчули одразу: 35—40 відсотків. Я особисто стежив за подачею тепла. Останнім кроком перед створенням об’єднання став капітальний ремонт приміщення та ремонт усіх труб. Для цього мешканці залучили власні кошти спільно з міськими (50 на 50 відсотків).
У 2016 році 98 відсотків співвласників будинку проголосували за створення ОСББ. Далі завдяки участі в муніципальній програмі сталого розвитку і «теплому кредиту» вдалося утеплити будинок.
— Утеплення варто робити в кожному будинку. Це поліпшує інфраструктуру та життєдіяльність багатоповерхівки, дає змогу економити кошти, збільшує ринкову вартість квартири, — вважає голова правління ОСББ.


Олена ЧУДІНОВИЧ,
прес-секретаржитлово-комунальних
та енергетичних програм ОПОРИ.

Рівне.

Фото автора.