На Луганщині повним ходом йде капітальний ремонт Томашівського мосту через річку Сіверський Донець, який з’єднує Рубіжне та Лисичанськ. У травні 2014 року його підірвали бойовики, але у вересні того само року співробітники ДСНС відремонтували споруду для тимчасового пересування. Тобто частково будівельні нормативи не були дотримані, через що рух транспорту вагою понад п’ять тонн через міст був заборонений. Нині вже проведено роботи з демонтажу старих опор та відновлюються опори № 8, 9, 10.

Ремонт Томашівського мосту.

Роботи виконують військовослужбовці 19-го окремого мостового загону 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України. До речі, спочатку вартість тендера була 17 млн. 300 тисяч, але військові запропонували нижчу ціну при збереженні якості, а саме — 12,5 мільйонів гривень.
Перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Анатолій Владика дуже добре оцінив роботу військових. Він також нагадав, що за час військової агресії в Луганщині було зруйновано шість мостів та один шляхопровід. Нині триває проектування відбудови чотирьох мостів, потім буде проведено експертизу та тендер на ремонт. Гроші на відновлення мостів будуть виділені із державного бюджету.
Окрім того, за кошти уряду Японії у рамках програми допомоги ПРООН відновлюється міст у Старобільському районі. Поки що через річку встановлено понтонну переправу, тож місцевим мешканцям не доводиться долати зайвих 10 км для об’їзду, щоб дістатись наступного мосту.

 

Фото прес-служби Служби доріг у Луганській області.