З точністю до навпаки розгорнулася ситуація із профілактикою захворюваності на кір на Херсонщині. Якщо нещодавно батьки масово відмовлялися від вакцинації дітей, побоюючись побічних ефектів (медики нарахували понад 400 таких відмов), то після тривожних повідомлень про спалах цієї недуги на сусідній Одещині у місцевих пунктах вакцинації з’явилися черги. Тільки в міській клінічній лікарні імені Тропіних Херсона за два тижні ін’єкцію препарату отримали 342 малюки!

Утім, проблем з вакциною в області немає й не очікується, стверджують фахівці. Головний педіатр департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА Тетяна Карчевич каже, що в регіон від Мінздраву України надійшло 24 тисячі доз вакцини комплексної дії від кору, краснухи та паротиту для дітей від року до шести. Це високоякісний препарат, зроблений у Бельгії, тому побічні ефекти від його застосування трапляються рідко і зводяться, переважно, до короткочасного підвищення температури.
За словами Тетяни Карчевич, випадків захворюваності на кір ні в цьогоріч, ні торік на Херсонщині не виявляли. Однак не можна виключати, що недуга тут не з’явиться взагалі — адже в курортний сезон її можуть «імпортувати» відпочивальники.