Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати Публічне акціонерне товариство «Діамантбанк». Раніше, у квітні цього року, цю фінустанову НБУ визнав неплатоспроможною.
Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2017 року за розміром загальних активів (7,27 млрд. грн.) Діамантбанк посів би 23-те місце серед 90 працюючих українських банків. Станом на 24 квітня власниками істотної участі в ПАТ були Давид Жванія, Ігор Крезь, Андрій Щукін і В’ячеслав Циганенко, а міноритарним акціонером — колишній народний депутат Микола Мартиненко, який пов’язав визнання банку неплатоспроможним із висунутими звинуваченнями на його адресу з боку НАБУ.
За інформацією «Економічної правди», паралельно зі скасуванням ліцензії Діамантбанку ФГВФО продав значну частину його активів та пасивів ТАСкомбанку. Новий власник зобов’язався виплатити вкладникам збанкрутілого банку гарантовані суми до 200 тис. грн., обсяг яких сягає 1,2 млрд. грн.