У Полтаві відкрили новий сервісний центр МВС, який замінив тепер уже колишній МРЕВ. В урочистостях із цієї нагоди взяли участь секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, керівники області, представники громадськості.
У центрі можна швидко зареєструвати чи перереєструвати своє авто, отримати посвідчення водія або довідку про відсутність судимості тощо. Надалі спектр послуг розширюватиметься. Тут є навіть дитячий куточок та своєрідна вітальня з бібліотечкою. Тож, за словами Олександра Турчинова, йдеться фактично про впровадження європейських стандартів надання послуг.
Такий центр — уже 21-й в Україні та перший в області. Однак, певно, ніде необхідність його створення не «унаочнювалася» так виразно. Адже він розташований у будівлі, господарем якого донедавна було ГУ ДАІ в області. Нагадаємо, його екс-керівника Петра Блажівського спіймали на хабарі у грудні 2015 року. Суд над ним (щоправда, після десятимільйонної застави і втечі полковника, заочний) триває. Та вже з’ясовано, що саме звідси Блажівський наказував керівникам міжрайонних підрозділів ДАІ, яким підпорядковувалися МРЕВи, доставляти йому щомісячні «гонорари».
Столичні гості привезли подарунки для поліції Полтавщини, що мають стати стимулами для чесного служіння своєму народу. Зокрема, правоохоронцям передали 18 авто, а родинам поліцейських вручили сертифікати та ключі від 31 квартири у новобудові міста Горішні Плавні.