З першого липня у Кременчуці з міських маршрутів перевізники мають прибрати мікроавтобуси, які були перероблені з вантажних на пасажирські. Про це розпорядження міського голови власникам маршруток вкотре нагадали у міськвиконкомі. До того ж повпреди влади наголошують: «перелицьованому» з вантажного на пасажирський громадському транспорту цього разу доведеться залишити вулиці індустріальної столиці Полтавщини.

Водночас міський голова Кременчука Віталій Малецький нагадав, що до необхідності замінити перероблені вантажівки на справді пасажирські маршрутки влада міста спонукає перевізників ось уже фактично рік. Про це домовлялися з власниками мікроавтобусів у міськраді й тоді, коли погоджували нещодавнє підвищення вартості проїзду з чотирьох до п’яти гривень. Тож додаткові кошти підприємцям треба було не «проїдати», а вкладати в оновлення транспортних засобів.
При цьому намагання окремих перевізників шантажувати міську владу ймовірним невдоволенням земляків, пов’язаним із дефіцитом маршруток, у міськвиконкомі вважають марними. Задля того щоб пасажирський транспорт працював безперебійно, у Кременчуці вирішили не зменшувати кількості комунальних тролейбусів, які виїжджають на маршрути, навіть улітку, коли з вулиць міста масово зникають учні та студенти, а також відпускники і дачники. Якщо котрийсь із перевізників не забезпечуватиме належного графіка роботи, з ним можуть просто розпрощатися й укласти договір з іншим...