У селі Шубків на Рівненщині аграрії почали вирощувати арахіс, який на українських теренах майже не культивується. Щоправда, науковці Інституту господарства Західного Полісся відвели під нього невеличку експериментальну ділянку.
Опікується цією культурою, батьківщина якої — Південна Америка, молодший науковий співробітник Володимир Браценюк. Науковець, зокрема, зазначає: «Це спроба адаптувати арахіс до української землі і, якщо експеримент вдасться, закласти культуру для вирощування в Україні. Арахіс дуже любить тепло, сонце і вологу. Порівняно з американськими чи африканськими теренами на українських тепла для арахісу менше. Водночас маємо доволі поживний ґрунт. Як у ньому приживеться арахіс, покаже осінь, коли збиратимемо перший врожай. Спостереження за розвитком рослин дає гарну надію на врожай: на одній рослині не один десяток бобів. З вегетацією до 170 днів арахіс чимось схожий на картоплю, його плоди дозрівають у ґрунті».