Козацький редут між селами Семидуби і Плоска Дубенського району на Рівненщині 2 липня зібрав багатосотенний люд (на знімку). Громадяни прийшли сюди, аби віддати шану тим, хто поклав своє життя в ім’я України. З-поміж цих героїв значиться й сотня Івана Богуна, яка 366 років тому 10 липня лягла кістьми саме на цьому місці, але не дала можливості польському війську бравадою довершити Берестецьку баталію.

Загін прикривав відступ головних козацьких частин, створивши захисний редут, бився до останнього живого воїна, а поляки, супротивники й очевидці, вражені цієї стійкістю, пізніше в мемуарах назвали її нечуваною досі, «поразкою, вартою стонадцять перемог», як оцінила її уже в наш час поетеса Ліна Костенко.
Найголовнішими заходами на Козацькому редуті, названому на честь Івана Богуна, стали літургія в тутешній капличці, хресна хода до місця поховання козаків, покладання квітів до хрестів-оберегів, панахида за загиблими воїнами. Серед незабутніх героїв був «почитаний» і Леонід Герасимчук із сусіднього села Майдан, солдат-контрактник, який 29 червня загинув у зоні АТО і своєю душею, своїм подвигом долучився до славних попередників, захисників української землі.
Виголошуючи проповідь, архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон, зокрема, у своєму слові зазначив, що сьогодні це не просто колишній козацький редут. Це редут, за який стають нинішні козаки та козачки, щоб боронити Україну, насамперед, незламністю свого духу.