У селі Вікторія Пирятинського району, що на Полтавщині, урочисто відкрили сучасний культурний центр. Власне, йдеться про «переселене» й капітально відремонтоване приміщення бібліотеки. Однак сьогодні називати її тільки книгозбірнею, як то кажуть, язик не повертається...

Раніше бібліотека тулилася у тамтешній сільраді. Тепер її перенесли до набагато просторішої споруди Будинку культури, який продовжують ремонтувати. На приміщення бібліотеки в ньому виділили 118 квадратних метрів. Щоб їх оновити й наповнити сучасною оргтехнікою та обладнанням, зі скарбниці громади загалом виділили майже 300 тисяч гривень.
За ці кошти повністю відремонтували підлогу, стіни та стелю, закупили меблі, комп’ютер і ноутбук, плазмовий телевізор. Водночас було облаштовано зони для занять і змістовного відпочинку. Тож нині місцеві селяни та їхні діти й онуки можуть тут не лише почитати книги чи періодику, а й скористатися доступом до Інтернету, зібратися для спілкування, зустрічей із цікавими людьми, перегляду фільмів тощо. «Перелицьована» бібліотека гармонійно вписалася в освітньо-культурний простір села. Надто з огляду на те, що поруч із Будинком культури розташовані школа та сучасний дитячий майданчик.